به گزارش توسعه۲۴؛ بورس تهران در شروع هفته جدید مهر ماه، روندی کاهشی به خود گرفت و شاهد افت قیمت بخش عمدهای از نمادها بودیم. بورس فردا چگونه خواهد بود؟
بورس تهران در آغاز سومین هفته مهر ماه نیز نتوانست عملکرد خوبی را از خود به نمایش بگذارد و شاهد افزایش عرضهها در طول معاملات روز جاری بودیم به طوری که در انتها بیش از ۸۰ درصد نمادها در محدوده منفی به کار خود پایان دادند. شاخص کل طی معاملات روز شنبه کار خود را با یک کاهش ۰.۸۱ درصدی به پایان رساند و در محدوده ۲.۰۵۲ میلیون واحدی ایستاد و در سمت دیگر شاخص هموزن شرایط مشابهی داشت و کاهش ۰.۹۴ درصدی را تجربه کرد. ارزش معاملات خرد سهام در انتهای بازار امروز عدد ۴۱۵۲ میلیارد تومان را به ثبت رساند و با خروج پول ۶۴۸ میلیارد تومانی همراه بود.
بسیاری از کارشناسان در شرایط کنونی اعتقاد دارند که اتفاقات رخ داده در سطح داخلی بازار سرمایه همچون بیاعتمادیهایی که از اردیبهشت ماه شروع شد و در ماههای بعد از آن نیز گاها اتفاق افتاد در کنار سیاستهای اخذ شده در سطح سیاسی و اقتصادی کلان باعث شده که بازار سهام همچون دیگر بازارهای سرمایهگذاری با روندی خنثی و رکودی همراه شود اما با این حال میتوان انتظار داشت که به دلیل ارزندگی قیمت سهام نسبت به دیگر کلاسهای دارایی، حضور برخی محرکها بتواند به ایجاد روندهای مقطعی منجر شود. در ادامه با نگاهی به این موضوعات و مسیر تکنیکالی شاخص کل، به پیش بینی بورس فردا خواهیم پرداخت.
اقتصاد سیاسی و بورس تهران
فارغ از بازار سهام اما اگر به روند بازارهای دیگر نیز توجهی داشته باشیم، اغلب کلاسهای دارایی روزهای کمنوسانی را تجربه میکنند و اگر کاهش یا افزایش خاصی نیز در کوتاهمدت اتفاق بیافتد، قیمتها خیلی سریع به محدودههای پایدار خود باز میگردند. نرخ دلار بازار آزاد نیز به عنوان یکی از نماگرهای روندساز در بسیاری از بازارها، چنین مسیری را در روزهای گذشته طی کرده و شاهد نوسان بزرگی در قیمت آن نیستیم. حتی در صورت کاهشهای مقطعی در نرخ دلار هم شاهد برگشت دوباره آن به نیمه بالایی کانال ۴۹ هزار تومان هستیم و این موضوع نشان میدهد که بازارساز (بانک مرکزی) فعلا کنترل خوبی بر این بازار دارد.
در روزهای گذشته گروه E۳ اروپا بیانیهای متشر کرد که طبق آن اعلام شده بود که این کشورها قصد ندارند تحریمهای موشکی ایران را براساس توافق سال ۲۰۱۵ در تاریخ ۱۸ اکتر لغو کنند و بار دیگر تاکید کردند که متن ۲۰۱۵ مرده است. این اتفاق باعث شد تا نرخ دلار در بازار آزاد بار دیگر خود را به کانال ۵۰ هزار تومان برساند. از طرفی خبرهای منتشر شده در رابطه با کنوانسیون FATF از سمت وزارت اقتصاد و اعلام اینکه این وزارتخانه طی دو سال گذشته طبق قوانین و استانداردهای این کنوانسیون عمل کرده اما تصمیم نهایی در اختیار این وزارتخانه نبوده و یک تصمیم حاکمیتی است. برآیند این اتفاقات باعث شد تا دلار فعلا در محدودههای فعلی نوسانات کوچکی داشته باشد.
بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند به دلیل دخالت بازارساز در بازار ارز که این روزها دسترسی بهتری به منابع ارزی دارد، نوسان شدیدی را در قیمت دلار شاهد نیستیم که این موضوع یکی از دلایل عدم ایجاد روندهای پرقدرت در بورس تهران به شمار میرود. به طور کلی سیاستهای دولت و بانک مرکزی برای کنترل نرخ ارز و تورم باعث شده است که بازارهای سرمایهگذاری مختلف، روزهای کمرمقی را تجربه کنند و به نوعی با یک رکود همراه باشند. در چنین شرایطی به نظر میرسد که برای ایجاد یک روند صعودی در بازار سهام، محرکی به جز متغیرهای تورمی نیاز است تا بتواند با نمایان کردن ارزندگی این کلاس دارایی در قیمتهای کنونی، خریداران را برای خرید سهام قانع کند.
تحلیل تکنیکال شاخص کل بورس
شاخص کل بورس پس از برگشتی که از میانه کانال ۱.۹ میلیون واحدی داشت، توانست رشد قابل قبولی را در کوتاه مدت تجربه کند. همانطور که در نمودار پیداست، شاخص کل بورس توانست پس از رشدهای پیدرپی که طی روزهای ابتدایی شهریور ماه داشت، خود را به محدوده مهم ۲.۱۴ تا ۲.۲ میلیون واحد رساند که در گذشته با نوسانات زیادی در آن مواجه شده بود و اکنون مدتی است که در این محدوده نوسانات کوچکی دارد. کندلهای شاخص کل اگر بتوانند طی همین مسیر و در روزهای آینده از ابر کومو عبور کنند، مسیر برای تداوم روند صعودی مهیاتر از قبل خواهد شد اگرچه همچنان ایجاد روند صعودی قدرتمند در گرو عبور از محدوده ذکر شده خواهد بود.
انتهای پیام/