ارتقای سواد سلامت منجر به کاهش هزینه‌های سلامت می‌شود - پایگاه خبری توسعه24 | پایگاه خبری توسعه24

۱۳ آذر ,۱۴۰۳ - ۱۶:۲۲

ارتقای سواد سلامت منجر به کاهش هزینه‌های سلامت می‌شود

معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران گفت: در همه دنیا ثابت شده که ارتقای سواد سلامت می‌تواند منجر به کاهش هزینه‌های سلامت شود و در نتیجه سازمان‌های بیمه گر پایه می‌توانند بخشی از منابع خود را به این موضوع اختصاص بدهند.

بیمه سلامت

به گزارش توسعه۲۴؛ مهدی رضایی درباره اهمیت ارتقای سواد سلامت جامعه افزود: بیمه‌ها یکی از نقش آفرینان نظام سلامت هستند و در همین راستا، معاونت پیشگیری در سازمان بیمه سلامت ایران شکل گرفته و ارتباط مناسبی با معاونت بهداشت وزارت بهداشت دارد، ولی نقش اصلی در زمینه ارتقای سواد سلامت بر عهده وزارت بهداشت است. یعنی وزارت بهداشت باید تعیین کند که بیمه‌ها در چه سطحی از پیشگیری وارد شوند و چه وظایفی را بر عهده بگیرند.

وی ادامه داد: در زمینه سواد سلامت نیازمند سند ملی هستیم که برای بخش‌های مختلف، وظایف را مشخص کند و به طور مثال آموزش و پرورش در این مورد بسیار موثر است. در بسیاری از کشورها، شیوه و سبک زندگی در آموزش و پرورش به کودکان آموزش داده می‌شود و باید به این موضوع توجه شود.

رضایی بیان کرد: بخشی از اتفاقات در حوزه سلامت مانند حادثه تلخی که در مورد یک پزشک در یاسوج رخ داد، از طریق ارتقای سواد سلامت قابل پیشگیری است. سطح آگاهی و علم پزشک با دریافت کننده خدمات سلامت بسیار متفاوت است؛ اما آیا این فرصت برای پزشک فراهم می‌شود که با وجود بار مراجعه بالا، بتواند سواد سلامت بیمار را افزایش بدهد؟

معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت به ایران پزشک گفت: این‌که فرد بتواند دانش و مهارت لازم را برای حفظ و ارتقای سلامت خود داشته باشد، تعریف کوتاهی از سواد سلامت است. اگر از این زاویه نگاه کنیم، وزارت بهداشت به عنوان تولیت سلامت باید برنامه جامع و کاملی داشته باشد تا هر بخشی خارج از حوزه سلامت، وظیفه خود را انجام بدهد.

وی ادامه داد: چقدر خوب بود که موضوع سواد سلامت در شورای عالی سلامت کشور پیگیری می‌شد تا دارای سند جامع و کامل‌تری می‌شد. علاوه بر شورای فرهنگ عمومی، جا دارد که متولی سلامت کشور نیز در این زمینه پر رنگ‌تر عمل کند.

معاون سازمان بیمه سلامت ایران اظهار کرد: از طرفی اطلاعات نادرست درباره سلامت که در فضای مجازی در چرخش است نیز یکی از چالش‌های موجود است؛ اما پیشنهاد این است که وزارت بهداشت ابتکار عمل را در دست بگیرد و وظایف بخش‌های مختلف را مشخص کند.

رضایی گفت: تکنولوژی و فناوری هر لحظه در حال پیشرفت است و باید از این موضوع در راستای ارتقای سواد سلامت استفاده شود. به هر حال سواد سلامت پدیده‌ای چند وجهی و فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است و در نتیجه باید از بسترها و زمینه‌های مختلف برای ارتقای آن استفاده کرد.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بنر بیمه پاسارگاد