به گزارش توسعه۲۴؛ دهقانی کارشناس و فعال بخش معدن در رابطه با مشکلات بخش خصوصی در حوزه خریداری محدوده های معدنی گفت: مشکلات عدیده ای در پیش روی شرکت های خصوصی معدنی در رابطه با بحث واگذاری این محدوده های توسط وزارت صمت وجود دارد که علاوه بر کاغذ بازی های فرسایشی اداری، سلیقه ای عمل کردن ارگان های مختلف نیز به یک چالش جدی در این زمینه تبدیل شده است .برای مثال وزارت صمت با محیط زیست هر کدام ،قوانین مربوط به بخش خود را دارند و در بعضی موارد شاهدیم یک کارشناس در یک ارگان در چندین موضوع کاملا متفاوت اعلام نظر می کند.
فعال بخش معدن گفت: بخش های خصوصی پس از واگذاری محدوده ها توسط وزارت صمت، باید پروانه ها و استعلام های مختلفی را از دستگاه های مختلف اخذ کنند که این روند، خود به چندین ماه زمان لازم است که در بعضی مواقع می بینیم به دلیل طولانی شدن این بازه زمانی و جواب ندادن استعلام ها، محدوده ها به دلیل اختلاف نظر بین دستگاهها یا سلیقه ای عمل کردن، دوباره به حالت قبل باز می گردند. سازمان صمت شرکت های معدنی خصوصی را مکلف کرده است که برای گرفتن پروانه اکتشاف مطابق ماده ۲۴ قانون معادن از نهادهای مختلف دولتی به مانند منابع طبیعی و محیط زیست و … استعلام بگیرد. در برخی موارد این استعلام ها پیگیری نمی شود یا اگر بیش از ۲ ماه به طول انجامد و فعال بخش معدن پاسخی دریافت نکند به منزله موافقت آن نهاد است.
وی در ادامه افزود: در برخی موارد نیز شاهدیم هیچ کدام از این موارد اتفاق نمی افتد و بهره بردار معدن با طولانی شدن زمان استعلام ها، می توانند بنا به قانون ۲۴ مکرر این موضوع را در هیئت اختلاف متشکل از استاندار و نمایندگان دستگاههای مرتبط مطرح کنند تا بتوانند راه حلی برای این مشکلات پیدا کنند که زمان بسیاری از دست خواهد رفت. برای حل این مشکل بزرگ در بخش واگذاری ها این دستگاهها و نهادها می توانند، هر یک مواضع خود را در محدوده های معدنی مشخص کنند تا فعال بخش معدن بعد از واگذاری، با این چالش ها رو به رو نشود و همچنین اطلاعات این معادن را درزمان واگذاری در اختیار متقاضیان قرار بدهند تا باز آزادی عمل بیشتری به خریداری معادن اقدام کنند.
کارشناس بخش معدن گفت: مشکل مهم دیگری که می توان به آن اشاره کرد بالابردن امتیازهای فنی و مالی در سامانه کاداستر می باشد که از جهتی که متخصص معدنی در این مزایده ها شرکت می کند کار بسیار درستی است ولی امتیاز های مالی بالا گرفته شده است که امکان شرکت بخش خصوصی در این مزایده ها را بسیار کم کرده است. امتیاز این بخش به طوری است که فرد یا شرکت بایستی سپرده گذاری به مدت ۳ ماه در بانک انجام دهد تا به امتیاز ۵۰ ، برای شرکت در مزایده های معادن فلزی برسد و که به ازای هر ۱۴۰ میلیون تومان یک امتیاز اختصاص داده می شود.
دکتر دهقانی در رابطه استقبال شرکت ها و نهاد های معدنی به خرید پهنه ها اشاره کرد و گفت: شرکت هایی دولتی که این پهنه ها را خریداری کرده اند به نظر من هیچ کدام موفق نبودند و شرکت های خصوصی به دلایلی که گفته شد تمایلی به شرکت در این مزایده ها ندارند
انتهای پیام/