به گزارش توسعه۲۴؛ مظاهر انصاری امروز در نخستین همایش ایمنی فرآیند در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی با بیان اینکه نخستین نسخه مدیریت ایمنی فرآیند (PSM) سال ۱۹۹۰ ارائه شده است، اظهار کرد: با بررسیهای انجامشده در ۲۵ شرکت آمریکایی که این سیستم در آنها اجرا شده بود، برآورد شد با استقرار سیستم مدیریت ایمنی فرآیند (PSM) ۸۰ درصد حوادث کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه ایمنی پویاست و باید مؤلفههای آن نیز پویا باشد و از جوانب مختلف بررسی و رسیدگی شود، گفت: صنایع فرآیندی میتوانند با استقرار سیستم مدیریت ایمنی فرآیند (PSM) حوادث را کاهش دهند.
او با بیان اینکه در این زمینه شرکتهای موفق باید تجربیات خود را به سایر شرکتها منتقل کنند، تصریح کرد: در اصول ایمنی هدف اخذ گواهینامه نیست، بلکه هدف اجرا کردن دقیق مؤلفههاست.
وی با اشاره به اینکه قلب مدیریت ایمنی فرآیند (PSM) مدیریت ریسک است، ادامه داد: اگر ابزار ریسک را اولویتبندی و مدیریت کنیم، حوادث به تمام معنا در صنعت کاهش مییابد.
به گفته مدیرکل اچاسای وزارت نفت ساختار نظامنامه اچاسای صنعت نفت در حال بازنگری است و نگاه جزیرهای به صنعت نداریم و اگر میخواهیم موفق باشد باید همه واحدها با هم همکاری داشته باشند.
استقرار سیستم مدیریت ایمنی فرآیند در ۴۵ درصد شرکتهای پتروشیمی
همچنین در این مراسم داوود عمادی – مدیر اچاسای شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه در ۴۵ درصد شرکتهای پتروشیمی کشور سیستم مدیریت ایمنی فرآیند (PSM) مستقر شده یا در حال استقرار است، گفت: براساس نقشه راه صنعت پتروشیمی، این سیستم در پنج سال آینده در ۸۰ درصد و در سال ۱۴۱۲ در ۱۰۰ درصد صنعت پتروشیمی مستقر میشود.
وی با بیان اینکه موضوع مدیریت ایمنی فرآیند در سال ۱۳۸۸ در صنعت پتروشیمی مطرح شد، اظهار کرد: شرکت پلیمر آریاساسول نخستین شرکت در صنعت پتروشیمی است که استقرار سیستم مدیریت ایمنی فرآیند (PSM) را آغاز کرد.
او با بیان اینکه پس از حادثهای که در یکی از پتروشیمیهای کشور در سال ۱۳۹۵ رخ داد، استقرار سیستم مدیریت ایمنی فرآیند در صنعت شتاب گرفت، گفت: ۱۲ درصد پتروشیمیها سال ۱۳۹۰ استقرار سیستم مدیریت ایمنی فرآیند را آغاز کرده بودند که هماکنون این رقم به ۴۵ درصد در صنعت پتروشیمی رسیده است.
عمادی با بیان اینکه بر اساس نقشه راه صنعت پتروشیمی، در پنج سال آینده در ۸۰ درصد و سال ۱۴۱۲ در تمام مجموعه صنعت پتروشیمی سیستم مدیریت ایمنی فرآیند (PSM) مستقر میشود، گفت: استقرار سیستم مدیریت ایمنی فرآیند نقش بالایی در کاهش حوادث در صنعت دارد.
کنترل حوادث صنعت نفت مستلزم تقویت یکپارچگی تجهیزات، کار ایمن و انضباط عملیاتی است
همچنین شهرام احمدی – معاون ایمنی و آتشنشانی اداره کل اچاسای وزارت نفت گفت: حوادث فرآیندی در صنعت نفت با تقویت سه عنصر انضباط عملیاتی، انجام کار ایمن و مدیریت یکپارچگی داراییهای فیزیکی کنترل میشود.
وی با ارائه گزارش تحلیل آماری سه سال اخیر حوادث فرآیندی در صنعت نفت گفت: بر اساس تحلیل وضع موجود، مهمترین جهتگیری مورد نیاز در حوزه ایمنی فرآیند تمرکز بر عناصر مدیریت ریسکهای فرآیندی با تقویت سه عنصر راهبری انضباط عملیاتی، روشهای انجام کار ایمن بر اساس رویکرد اجرای صحیح نظام پروانههای کار و مدیریت یکپارچگی داراییهای فیزیکی و قابل اطمینان است.
او با بیان اینکه ۵۵ درصد حوادث حوزه ایمنی فرآیند در تأسیسات بهرهبرداری، ۲۶ درصد در خطوط لوله و ۱۶ درصد در تأسیسات ذخیره و بارگیری رخ داده است، گفت: نظام مدیریت ایمنی فرآیند باید مبتنی بر حوزه ریسکهای موجود در سازمانها باشد و بر این اساس شرکتها باید ابتدا نسبت به شناسایی وضع موجود و حوزههای متأثر از ریسکهای عمده اقدام و سپس نسبت به برنامهریزی و استقرار تظام مدیریت ایمنی فرآیند اقدام کنند.
انتهای پیام/