زیرساخت‌های مدیریت بحران مجتمع، ظرفیتی گسترده برای پاسخ موثر به انواع بحران‌های احتمالی - پایگاه خبری توسعه24 | پایگاه خبری توسعه24

۲۳ اسفند ,۱۴۰۳ - ۱۶:۰۶

زیرساخت‌های مدیریت بحران مجتمع، ظرفیتی گسترده برای پاسخ موثر به انواع بحران‌های احتمالی

پنجمین جلسه از سلسله‌جلسات بررسی چالش‌ها و ظرفیت‌های مدیریت بحران، مرتبط با مجتمع مس سرچشمه رفسنجان‌ برگزار شد.

مس سرچشمه

به گزارش توسعه۲۴؛ این نشست با حضور رضایی فرماندار رفسنجان، مهندس صالحی مدیر مجتمع مس سرچشمه رفسنجان، دکتر کرمی مدیر امور ایمنی، بهداشت و محیط زیست مجتمع، مهندس کاظم‌پور رئیس ایمنی و آتش‌نشانی، مهندس اسمعیلی کارشناس‌ارشد مدیریت بحران و دیگر کارشناسان و عوامل مربوط به مدیریت بحران، در مرکز نوآوری شهید ستاری رفسنجان برگزار شد.

فرماندار رفسنجان در این جلسه گفت: حوزه مدیریت بحران به مجموعه‌ای از فعالیت‌ها، چاره‌جویی‌ها و دستورالعمل‌ها گفته می‌شود که تمامی دستگاه‌های اجرایی شهرستان در یک برنامه مدون در چالش با بحران انجام می‌دهند و هدف آن کاهش روند، کنترل و رفع بحران است.

صالحی، مدیر مجتمع مس سرچشمه رفسنجان، نیز با ‌اشاره به برخی ‌از اقدامات این مجتمع در راستای ارتقای سطح تاب‌آوری شهرستان‌های اطراف مجتمع در مقابله با بحران‌های احتمالی، مانند اقدام در راستای تامین نانوایی سیار، بر ضرورت توجه به امر آمادگی در شرایط اضطراری و هماهنگی بین دستگاه‌های مرتبط در مدیریت بحران‌های احتمالی تاکید کرد.

کرمی، مدیر امور ایمنی، بهداشت و محیط‌زیست مجتمع مس سرچشمه رفسنجان، نیز ضمن اشاره به وقوع سیل در شهرستان رفسنجان در مرداد سال ۱۴۰۱ گفت: قاعده قوی سیاه و فاجعه شهر بوپال در کشور هندوستان که منجر به مرگ هزاران نفر شد، به ما یادآور می‌شود که نباید از رویدادهای بحرانی نادر غافل شویم. از همین‌رو مجتمع مس سرچشمه با برخورداری از ساختاری منسجم و بهره‌مندی از متخصصان حوزه برنامه‌ریزی و پاسخ به شرایط اضطراری در واحدهای مدیریت بحران و آتش‌نشانی و امداد امور HSE، ضمن حفظ و ارتقای مستمر آمادگی و قابلیت‌های خود برای مقابله موثر با سطوح مختلف بحران و بلایا، تاکنون در بسیاری از بحران‌های مربوط به شهرستان و حتی نقاط مختلف کشور مانند سیل و زلزله، اقدام به امدادرسانی کرده است.

وی بیان کرد: امروز زیرساخت‌های مجتمع مس سرچشمه در حوزه مدیریت بحران، یک ظرفیت گسترده برای پاسخ موثر به انواع بحران‌های احتمالی در شهرستان ایجاد کرده است.

وی تصریح کرد: با‌ توجه به این‌که بسیاری از کارکنان مجتمع مس سرچشمه، اهل رفسنجان هستند، وقوع هر بحرانی در رفسنجان، بر کارکنان و خانواده‌های ایشان و به‌تبع آن بر تولید و عملکرد مجتمع تاثیر خواهد گذاشت. بنابراین، با شناسایی ظرفیت‌ها و تبادل حمایت‌ها و همکاری‌ها بین مجتمع مس سرچشمه و دستگاه‌های اجرایی رفسنجان و انجام اقداماتی شایسته مانند تدوین و انعقاد تفاهم‌نامه‌های دوطرفه، ظرفیت مقابله با وقوع یا پیامدهای وقوع بحران‌های احتمالی در شهرستان رفسنجان و مجتمع مس سرچشمه، به‌شکلی محسوس ارتقا خواهد یافت.

کرمی با بیان تعدادی از امکانات مجتمع مس سرچشمه در زمینه مدیریت بحران نظیر انبار پشتیبانی رفسنجان، خودروهای همه‌جارو (با قابلیت تردد در مناطق صعب‌العبور)، دیزل ژنراتور ۵۶۰ کیلووات، خودروهای به‌روز آتش‌نشانی، ست هیدرولیک نجات، مرکز عملیات اضطراری (EOC) و مرکز مانیتورینگ پیشرفته، افزود: این جلسات، فرصتی برای اشتراک تجربه‌ها در زمینه مدیریت بحران است و به‌طور کلی نتیجه آن، افزایش سطح آمادگی شهرستان و صنایع در مواجهه با شرایط اضطراری، درنتیجه استفاده از ظرفیت‌ها و توانایی‌های یکدیگر در این زمینه خواهد بود.

در ادامه، اسمعیلی کارشناس‌ارشد مدیریت بحران مجتمع گفت: هدف اصلی و اساسی ما از برگزاری این جلسات، ارتقای سطح تاب‌آوری شهرستان رفسنجان و مجتمع مس سرچشمه در مواجهه با رویدادهای اضطراری احتمالی، در سایه شناسایی ظرفیت‌ها، فرصت‌ها و چالش‌های مدیریت بحران مرتبط با مجتمع مس سرچشمه است. درواقع در پی آن هستیم تا به‌جای یک رویکرد صرفاً واکنشی، قبل از آن‌که دچار مسئله و درگیر بحران شویم، با رویکردی فعالانه، مسائل، معضلات و چالش‌های عرصه مدیریت بحران را شناسایی و در جهت رفع آن‌ها اقدام کنیم.

وی ضمن اشاره به اهمیت کیفیت هماهنگی و ارتباطات بین افراد و سازمان‌ها و همچنین اهمیت مولفه زمان در شرایط وقوع بحران، خاطرنشان کرد: در رویدادهای اضطراری، فرماندهان رویداد باید در کوتاه‌ترین زمان، بهترین و موثرترین تصمیمات را بگیرند که این امر، نیازمند انجام کار کارشناسی و عمل به اصول و قواعد علمی در عرصه مدیریت شرایط اضطراری، با تکیه بر شناخت و فعال کردن ظرفیت‌ها و تمرکز بر رفع چالش های موجود است.

اسمعیلی با‌ اشاره به تعدادی از ریسک‌های موجود و رویدادهای اضطراری محتمل، افزود: باید با تمرکز بر اصل هم‌افزایی، در راستای بهره‌گیری بهینه از برنامه‌ها، اقدامات و امکانات موجود، قدم برداریم.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فلزات

۲۱ فروردین ,۱۴۰۴ - ۱۵:۰۸

بازار فولاد در دو راهی

۲۱ فروردین ,۱۴۰۴ - ۱۵:۰۱

لزوم توجه به تولید فولادهای کمیاب

۲۱ فروردین ,۱۴۰۴ - ۱۴:۵۲

کاهش ناترازی انرژی در صنعت فولاد

بورس

۳۱ فروردین ,۱۴۰۴ - ۱۴:۲۰

سقف‌شکنی جدید شاخص کل بورس